TIPI OP DE KINDERKAMER

tipi kinderkamer zwart wit wigwam

DATUM:  14 februari 2017

Tipi en speeltenten blijven hot! Want welk kind vindt het nu niet leuk om hutten te bouwen in en om het huis. Gelukkig is het inmiddels stylisch-verantwoord om een tipi in de huiskamer te hebben staan.

Ook blijft de tipi een trendy print op behang en kinderkamertextiel. Belangrijk hierbij is dat je de basis van het kamertje rustig houdt. Kies voor mooie grijs of zand kleuren. Dit mogen best combinaties van kleuren zijn maar ga wel voor dezelfde tonen. Aan jou de keuze hoever je deze, wat mij betreft leuke trend, doorvoert in de baby- en kinderkamer. Hieronder beschrijf ik een aantal mogelijkheden / opties.

Tipi als speeltent

De wigwam is natuurlijk erg leuk als speeltentje (lees speelgoed verzamelplek). De kids kunnen van de tipi ook avontuurlijk hun slaapplekje maken. Ze kunnen zich er uren in vermaken, zeker nu het koude weer nog wel even aanhoudt. Hoe dan ook super handig. Heb jij even wat tijd voor jezelf!

Tipi op de muur

Met behang zet je snel een duidelijke sfeer neer in de kinder- of babykamer. Kies je voor het tipi behang op één muur, combineer dit dan met een zigzag gordijn of grafisch dekbedje. Verf de rest van de muren in een rustige tint. Combineer de kleuren met natuurlijke materialen en dan komt het helemaal goed. Ga je zelf aan de slag met de tipi muurstickers? Durf te plakken! Decoreer het geheel af met wat kleine accessoires in het indianen stijltje.

Tipi in accessoires

Je kunt de kinderkamer op verschillende manieren de indianen-look meegeven. Style de kinderkamer bijvoorbeeld af met een mooie tipi poster. Ook super gaaf zijn onderstaande uit hout gesneden tipi’s. Deze kun je makkelijk overal neerzetten, bijvoorbeeld boven op de kast of op een plankje boven de commode. Een eigen gemaakte dromenvanger met veertjes past prefect en geeft het kamertje een persoonlijke touch. Door een hoekje te maken met meerdere spulletjes bij elkaar creëer je echt een sfeertje.

Het voordeel van dit tipi thema is dat de kleuren van deze indianen-look basic en tijdloos zijn, waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt. Daarnaast kun je een wand met behang zo weer aanpassen en de accessoires zijn zo vervangen. Dus of je nu kiest voor een tipi in de kinderkamer, in de huiskamer of gewoon veilig als behangetje tegen de muur. Ik heb de leukste inspiratie voor jou op een rijtje gezet.

Succes!

OPGERUIMD STAAT NETJES

DATUM:  19 september 2015

De kinderkamer of speelkamer opruimen. Het begin van het nieuwe schooljaar is een goed moment om al het speelgoed eens uit te zoeken. Vaak kunnen de kids met hun speelgoed een eigen speelgoedwinkeltje beginnen. Ze zijn wat speelgoed ontgroeit dus een ideaal moment om uit te zoeken waar ze niet meer mee spelen. Daarom hieronder een aantal praktische en originele opbergers voor de kinderkamer en speelkamer.

Opgeruimd staat netjes…… Zo doe je dat:

Een echt pronkstukje in de kinderkamer is een mooi nachtkastje in de lievelingskleuren of matchend bij het behang. Hier kunnen de voorleesboekjes in gelegd worden na het verhaaltje voor het slapen gaan.

Stoerdere opruimers zijn de sloophouten ‘fruit’ kistjes die je makkelijk op kunt stapelen tot kast. Of juist op een leuke manier tegen de muur aan maakt zodat alles van de grond af is. Je kunt ze in de natuur kleur laten, of opvrolijken door ze in een leuk kleurtje te schilderen.

Houdt je van overzicht dan zijn de papieren opbergzakken de perfecte oplossing voor jouw. Je grijpt niet snel mis en je kunt ze overal kwijt.

Super origineel zijn de oude opbergkoffers. De grote exemplaren leuk opgestapeld op de grond of op een kast en de kleintjes kun je mooi tegen de muur aanmaken. Ideaal voor kleine spulletjes, zoals knutselspulletjes of sieraden.

Voor de creatieve moeders. Maak je eigen kapstokjes. Dit kan met behulp van magneetstrips, haakjes, knijpers of oud speelgoed…. Makkelijk voor de wat kleinere spulletjes op de kinderkamer en het kijkt meteen leuk.

OPGERUIMD en KLAAR!

DIY VLAKKEN

DATUM:  9 mei 2015

Vandaag hebben we DIY schildertips met een groots effect. Het is even meten en afplakken maar absoluut de moeite waard. Hieronder enkele leuke en creatieve vlakverdelingen voor de muren van de kinderkamer of speelkamer.

LAMBRISERING kun je zo spannend maken als je zelf wil. Je kunt gaan voor een strakke lambrisering in een knalkleur. Alle meubeltjes en spulletjes die tegen deze gekleurde rand komen te staan vallen extra op. Even afplakken en gaan met de verfroller. Of je kunt het iets ingewikkelder maken door een effect te geven aan je lambrisering. Bijvoorbeeld een kartelpatroon (hier kun je het beste een mal voor maken, zodat je de vorm alleen maar hoeft te herhalen naast elkaar) of juist uit de losse pols….Kies wat bij je past.

Een SPEELHOEKJE maak je door de lijnen van een huis in een hoek van de kinderkamer of speelkamer te schilderen. Of juist achter een bureautje of kastje. Je kunt hierbij kiezen voor één kleur in dezelfde tonen of juist voor contrasterende kleuren voor een speels effect. Door deze vlakverdeling creëer je echt een apart speelhoekje.

GEOMETRISCHE VLAKKEN zijn tot slot de grootste uitdaging! Maar, als het eenmaal gelukt is, heb je muren waar iedereen van onder de indruk is. Een aanrader is om hiervoor rustige kleuren te gebruiken zoals natuurtinten of pasteltinten, zodat de schildering niet te druk wordt.

Je kunt ook een geometrisch patroon maken door een mal te maken en alleen de omtrek van de mal te gebruiken. Hiermee maak je meer een behang-effect.

Natuurlijk zijn deze tips ook bruikbaar voor andere ruimtes in huis! Succes!

Zwart & Wit

DATUM:  25 maart 2015

Kleur je baby- en kinderkamer……met zwart-wit.  Wij willen je laten zien hoe mooi een babykamer met zwart en wit kan zijn. Een zwart-wit interieur is spannend en stijlvol en kan net zo knus en gezellig zijn als een interieur vol kleur. Zwart-wit is helemaal hip en voor zowel een jongen als een meisje erg geschikt. Stoer, lief en basic.

Het makkelijkste recept: begin met een witte basiskamer en kijk hoe ver je wilt gaan met het toevoegen van zwarte elementen. Hoe meer zwart, des te ‘zwaarder’ het resultaat.

Ook met verschillende verfsoorten kun je een spannend effect creëren. Zo zorgt matte verf ervoor dat het meubelstuk, accessoire of muur een poederige zachte uitstraling krijgt. Kalk- en schoolbordverf zijn daar erg geschikt voor, ook als je er niet op wilt krijten. Denk hierbij niet direct aan een muur maar ga juist voor iets bijzonders zoals op de kast of een commode.

Hou het levendig! Natuurlijke materialen zijn onmisbaar in een zwart-wit interieur om het geheel vriendelijk en zacht te houden. Je kunt hierbij denken aan linnen, wol en hout. Of een speels kleed op de grond in een mooie zachte stof. Ook dierinvloeden doen het altijd goed in een strak en grafisch kinderkamertje. Bijvoorbeeld een zacht dierenvachtje, dierenknuffels of een leuke dierenprint. Het gaat tenslotte om de inrichting van een baby-en kinderkamer.

Het ledikantje of kinderbedje kun je naar wens zwart of wit maken. Maak je het wit dan kies je voor rustig. Ga je voor zwart dan is het voor meiden leuk om een metalen ledikant / spijlen bed te kiezen. Voor jongens is het stoerder om een zwart houten bed te nemen.

Zwart-wit hoeft niet te betekenen dat alles strak en streng wordt. Een wand vol willekeurig opgeplakte foto’s, spreuken en tekeningen is juist losjes en persoonlijk. Of kies juist voor patroon: strepen, kruisjes, cirkels en wolken in het zwart. Deze doen het heel goed op een witte muur…. Hip & speels.

Al met al….DURF